неделя, 10 ноември 2013 г.

Палачинки - любимата закуска за почивните дни

Палачинките са една от любимите ни закуски през почивните дни. Топли и заляти със сладко или топинг те винаги допринасят за домашния уют независимо дали сме ги приготвили сами или някой от любимите ни хора. Как да си направите бързо и лесно палачинки? Прочетете една лесна и сладка рецепта тук:




Необходими продукти:
100 г брашно
2 яйца
300 мл.  мляко
75 г масло
Щипка сол
Щипка захар

Начин на приготвяне:

Сложете брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Счупете яйцата в кладенеца, залейте с млякото и започнете да разбърквате бавно и да смесвате съставките. Винаги се разбърква от средата към външността. След като сте смесили съставките, започнете да разбърквате по-интензивно и разбивайте така докато получите хомогенна смес (без бучки). Може да добавите малко чисто масло (около 75гр). Хубаво е да оставите тестото да престои час два в хладилника.
Преди да започнете да готвите палачинките разбъркайте добре сместа. Загрейте до умерено тиган с двадесет см. диаметър и разтопете чисто масло на него. Сместа се изсипва с черпак в средата на тигана. След това като накланяте тигана на всички посоки разнасяте сместа из целия тиган. Един черпак е напълно достатъчен за една палачинка. Когато палачинката почне да се надига по краищата значи е готова да я обърнете.
Палачинките могат да се ядат със всякакви сладка, салати или мезета. Ние ги предпочитаме със сладко от ягоди или череши. А вие?

0 comments:

Публикуване на коментар