Гевречетата са известните на всички ни тестени произведения с
кръгла форма и дупка в средата. Думата е от турски произоход и означава
„трошлив“. Предлагаме ви една лесна за запомняне и приготвяне рецепта.
Необходими продукти:
0,5 кг. (2 и половина чаени чаши)
3 бр. яйца
2 супени лъжици прясно краве масло
3 супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжичка амонячна сода
100 г. (1/2 чаена чаша) кисело мляко
1 прах ванилия
3-4 супени лъжици смлени орехови ядки (по желание
Начин на приготвяне:
От брашното, киселото мляко, двете яйца, маслото, захарта, содата и ванилията се замесва средно твърдо тесто. След това разточвате лист, дебел 1 см, от който с една голяма и една малка чаша се изрязват гевречетата. Намазвате ги с разбитото яйце. Ако искате може да ги поръсите със счуканите орехови ядки. Печете на умерена фурна.
0,5 кг. (2 и половина чаени чаши)
3 бр. яйца
2 супени лъжици прясно краве масло
3 супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжичка амонячна сода
100 г. (1/2 чаена чаша) кисело мляко
1 прах ванилия
3-4 супени лъжици смлени орехови ядки (по желание
Начин на приготвяне:
От брашното, киселото мляко, двете яйца, маслото, захарта, содата и ванилията се замесва средно твърдо тесто. След това разточвате лист, дебел 1 см, от който с една голяма и една малка чаша се изрязват гевречетата. Намазвате ги с разбитото яйце. Ако искате може да ги поръсите със счуканите орехови ядки. Печете на умерена фурна.
0 comments:
Публикуване на коментар