Всички знаем колко сладки и изкушителни са ориенталските десерти. Един от тях,
на който не може да се устои е кадаифът.
Необходими продукти:
0,5 кг. Кадаиф
125 г. (1 пакетче) прясно масло
200 г. (1 чаена чаша) счукани орехови ядки
Zа сиропа:
1 л. (5 чаени чаши) вода
1 кг. (5 чаени чаши) захар
1/2 лимон
1 г лимонена киселина (на върха на ножа)
Начин на приготвяне:
Разделяте кадаифът на две половини. Първата половина се разстила в намазана с масло тава и се поръсва със счуканите орехови ядки, примесени с канела. Парченцата от маслото се слагат отгоре и се разстила втората половина от кадаифа. Пече се в слаба фурна докато не стане розово на цвят. През това време се приготвя сиропът от водата и захарта, в който след като ври 20 минути, се прибавя сокът от лимона и разтворената лимонена киселина. След като извадите от фурната кадаифът, го заливате с охладеният сироп и сте готови да му се насладите.
0 comments:
Публикуване на коментар