неделя, 8 март 2015 г.

Тирамису

Тирамису
Десертът тирамису е едно истиснко изкушение, което задоволява всички ваши светива. За разлика от класическите торти, тирамису е много по-свеж и не толкова сладък и тежък десерт. На италиански „тирамису“ означава буквално „ободрѝ ме!“. За да направите успешно тирамису, трябва много да внимавате при приготвянето на крема. Как да приготвите класическо тирамису, вижте в рецептата тук:




Необходими продукти за крема:

4 жълтъка
400 грама маскрапоне
½ ч. ч. захар

250 мл течна сметана
1 кафена ч. бадемов аператив

Необходими продукти за бишкотите:

1 с. л. захар
чаена чаша еспресо1 к. ч. бадемов аператив

Начин на приготвяне:

Първо, изкарайте продуктите на стайна температура. Направете едно силно еспресо и към него прибавете захарта и една чаша бадемов аператив. Оставете продуктите да изстинат, а междувременно пригответе крема.Разбивате жълтъците, заедно със захарта, докато сместа се сгъсти и побелее. Най-добре е да работите с миксер. Добавяте бадемовия аператив, след което разбърквате на водна баня около 12 минути, за да се сгъсти сместа.Махате сместа и изчаквате да изстине напълно. Чак тогава добавяте сирене маскрапоне и разбитата на твърд сняг готварска сметана. Това се прави при непрекъснато бъркане докато се получи гъст и гладък крем.

Вече сте почти готови. За да наредите десерта тирамис, първо потапяте бишкотата за секунди в кафето с бадемов аператив и след като направите ред с бишкоти изсипвате от крема. След като сте готови оставяте нареденото тирамису за няколко часа в хладилник.
Преди да го поднесете го поръсете обилно с какао.

0 comments:

Публикуване на коментар