Рецептата за пържени филийки е популярна из целия свят, въпреки това в България се смята за класическа закуска, подходяща за всеки ден. По света рецецептата е известна като "french fried bread". А едно от най-големите предимства на филийките е, че могат да се похапват както със сладко, така и със солено.
Необходими продукти:
1 хляб
3 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. брашно
По желание: ванилия, захар или сол
Начин на приготвяне:
Първо в една купа или дълбока чиния разбивате с яйцата. Може да не използвате уреди, а просто да ги разбъркате с вилица. Към разбитите яйца добавяте млякото и разбърквате. Накрая добавяте и брашното. След като сместа е добре разбъркана, загрявате олио в тиган, потапяте филията от двете страни в сместа и пържите до златисто. Филийките могат се ядат със сирене, кашкавал, салам, сладко или мед - според вашия вкус. Пригответе си и чаша айрян за пиене.
0 comments:
Публикуване на коментар