Голият тиквеник е традиционно ястие, което може да се поднесе както за закуска сутрин, така и като десерт след вечеря. Особено подходящо в края на октомври или началото на ноември. Предлагаме ви една много лесна за приготвяне рецепта от Странджанско.
Необходими продукти:
1 кг. тиква
2 бр. яйца
500 мл. (2 и ½ чаени чаши) прясно мляко
200 г (1 чаена чаша) захар
30 г (3 супени лъжици) брашно
50 мл растително масло или 50 г (1/4 чаена чаша) краве масло
(на върха на ножа) малко канела
Начин на приготвяне:
Първо обелвате тиквата и я нарязвате на парченца. След това се нарежда в намазана с масло тава и се поръсва с част от мазнината и се слага на слаб огън да се задуши. Следващата стъпка е заливането с разбърканите на средно гъста каша яйца, захар, брашно и мляко, поръсва се с останалата мазнина и се пече до зачервяване.
0 comments:
Публикуване на коментар