Един много вкусен и не толкова познат сладкиш, с който може да изненадате много приятно ваши близки и приятели.
Необходими продукти:
400 г (2 чаени чаши) брашно
5 бр. яйца
300 г (1 и ½ чаени чаши)
400 г Едро нарязани орехови ядки
200 г захаросани плодове нарязани на кубчета (или стафиди 1 чаена чаша)
5 г (1 чаена лъжичка) канела
сол на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата заедно със захарта докато не побелеят. Добавят се брашното, канелата, ореховите ядки и солта. Разбърквате сместа леко и след това изсипвате на 3 пласта в намазана с масло тава. Между пластовете разпределяте захаросаните плодове, които преди това са оваляни в брашното. Печете сладкиша около 45 минути в умерена фурна.
0 comments:
Публикуване на коментар