понеделник, 18 август 2014 г.

Ябъков щрудел

Щруделът e един от най-известните десерти по света и произлиза от австрийската национална кухня. Датиращ от далечната 1696г. той и до днес е любим на малки и големи. Има много видове щрудели. Като днес ви предлагаме лесна рецепта за Ябълков щрудел.


Необходими продукти:

300 г брашно (1 ½ чаени чаши)
1 яйце
180 г прясно краве масло (1 ½ пакетчета)
100 г захар (1 ½ чаена чаша)
1 чаена лъжичка канела
6-7 бр. Ябълки
4-5 супени лъжици орехови ядки
3-4 супени лъжици стафиди
1 ванилия на прах
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:


Нарязват се парченца масло, които заедно с яйцето и захарта се прибавят към брашното с малко топла вода. Тестото се замесва, след което се оставя да престои 1 час на студено. Разстилате половината тесто на дъното на тавичка намазана с масло. Нареждате отгоре нарязаните на кръгчета ябълки, след това поръсвате със счуканите орехови ядки, стафидите и канелата и покривате с другата половина от тестото. Печете щрудела в умерена фурна докато се зачерви. Сервирате го поръсен с пудра захар, ароматизирана с ванилия. 

0 comments:

Публикуване на коментар