Щруделът e един от най-известните десерти по
света и произлиза от австрийската национална кухня. Датиращ от далечната 1696г.
той и до днес е любим на малки и големи. Има много видове щрудели. Като днес ви
предлагаме лесна рецепта за Ябълков щрудел.
Необходими продукти:
300 г брашно (1 ½ чаени чаши)
1 яйце
180 г прясно краве масло (1 ½ пакетчета)
100 г захар (1 ½ чаена чаша)
1 чаена лъжичка канела
6-7 бр. Ябълки
4-5 супени лъжици орехови ядки
3-4 супени лъжици стафиди
1 ванилия на прах
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
300 г брашно (1 ½ чаени чаши)
1 яйце
180 г прясно краве масло (1 ½ пакетчета)
100 г захар (1 ½ чаена чаша)
1 чаена лъжичка канела
6-7 бр. Ябълки
4-5 супени лъжици орехови ядки
3-4 супени лъжици стафиди
1 ванилия на прах
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарязват се парченца масло,
които заедно с яйцето и захарта се прибавят към брашното с малко топла вода.
Тестото се замесва, след което се оставя да престои 1 час на студено.
Разстилате половината тесто на дъното на тавичка намазана с масло. Нареждате
отгоре нарязаните на кръгчета ябълки, след това поръсвате със счуканите орехови
ядки, стафидите и канелата и покривате с другата половина от тестото. Печете
щрудела в умерена фурна докато се зачерви. Сервирате го поръсен с пудра захар,
ароматизирана с ванилия.
0 comments:
Публикуване на коментар